European Leadership Programme

Proclamatie
25 juni 2020

Het European Leadership Programme is een initiatief van het Jesuit European Social Centre, ondersteund door de Jesuit Conference of European Provincials. UCSIA draagt bij tot het programma door de jurysessie voor de academische paperpresentatie aan Universiteit Antwerpen te houden en de diplomauitreiking, die plaatsvonden in februari, mee te organiseren.

Het programma beoogt bij te dragen tot de hervorming van het spirituele, sociale en politieke leven in Europa om het te heroriënteren naar het gemeenschappelijke goed, volgens de lange jezuïetentraditie in vorming van leiders om de wereld te verbeteren.

Het betreft een fellowship voor tien tot twaalf master studenten per semester, die deelnemen om hun leiderschapscapaciteiten in internationael beleid en bemiddeling te ontwikkelen.

Het programma biedt een integrale vormende ervaring gedurende een stage van een semester met volgende modules: onderdompeling in de administratieve en politieke wereld van de EU-instellingen, academische lessen en workshops met professionals, vrijwilligerswerk in kwetsbare gemeenschappen, spirituele begeleiding en samenleven in gemeenschap.

Ter gelegenheid van de proclamatie voor de derde cohorte van fellows die afstuderen in de voorjaar van 2020, nodigt ELP gastspreker Shéhérazade Semsar-de Boisséson, directeur van Politico Europe uit op donderdag 25 juni in de Press Club Brussels Europe.

Wanneer?

25 juni 2020
18.00 – 21.00 uur

Waar?

Press Club Brussels Europe
Rue Froissart 95, 1040 Brussel

Inschrijven

Gelieve online in te schrijven.  

Organiserende partner

JESC

Jesuit European Social Centre

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen