Europees humanisme in de maak

publieke lezingen FUCE-zomerschool

Van 4 tot 8 juli organiseert UCSIA de derde editie van de internationale zomerschool ‘European Humanism in the Making’ van de Europese Federatie van Katholieke Universiteiten op de buitencampus in Gubbio van de Romeinse universiteit LUMSA. 30 studenten uit verschillende landen en van verschillende disciplines zullen de zomerschool bijwonen. Twee publieke lezingen worden gepland, een eerste op maandag 4 juli over ‘A Propos Medea. From Global Europe to Post-Europe and Back’ door Isabel Capeloa Gil, professor culturele studies, rector van de katholieke Universiteit van Portugal en voorzitter van de Internationale Federatie van Katholieke Universiteiten en een tweede op donderdag 7 juli ‘MYEurope’ met een studentenpanel gemodereerd door Peter Hanenberg, professor Duits en culturele studies en vice-rector voor onderzoek en innovatie en director van CADOS Doctoral School.

FUCE

Europese Federatie van Katholieke Universiteiten

Wanneer

maandag 4 juli 2022, 19.00 – 20.30 uur
donderdag 7 juli 2022, 19.00 – 20.30 uur

Location

Biblioteca Sperelliana, Gubbio
City Hall, Sala Trecentesca, Gubbio
+ Online streaming

Inschrijven voor de livestream

Je kan gratis deelnemen.
Je hoeft enkel online in te schrijven
als je de livestream wilt volgen.

Bekijk de lezingen van vorig jaar!

Tanend Europa

Historicus José Miguel Sardica neemt ons mee op een trip doorheen de Europese geschiedenis. De Europese 'founding fathers' bouwden een 'veilige haven' om nieuwe oorlogen te vermijden en totalitaire regimes het hoofd te bieden (1914-1945). Nu de herinnering aan deze donkere periode vervaagt, lijkt Europa opnieuw uit elkaar te vallen. Wat zijn de gevaren en hoe gaan we daar best mee om?
Bekijk het webinar (in het Engels)...

MYEurope

Europa lijkt opnieuw in crisis te verkeren. Wat is de toekomst van dit project dat eenheid en diversiteit verbindt? Het is nu meer dan ooit noodzakelijk om samen op zoek te gaan door onze ervaringen, angsten en verwachtingen te delen. In het debat MYEuropa nodigt moderator Peter Hanenberg studenten vanuit alle hoeken van het continent uit om hun visie voor Europa te presenteren. Deze jonge mensen zijn dan misschien geen experts in de technische zin van het woord, maar zonder hen en hun engagement heeft geen enkel project kans van slagen.
Bekijk het webinar (in het Engels)...

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen