AI en de creatie van een nieuw humanisme?

FUCE-zomerschool
1-5 juli 2024

Van 1 tot 5 juli organiseert UCSIA de vijfde editie van de internationale zomerschool ‘European Humanism in the Making’ van de Europese Federatie van Katholieke Universiteiten (FUCE) op de campus van de Katholieke Universiteit van Rijsel (UCL).

Twee publieke sessies worden gepland, die ook online zullen kunnen worden bijgewoond.

In een eerste lezing van maandag 1 juli reflecteert doctor in de theologie en de fysica, Thierry Magnin, rector voor de menswetenschappen aan UCL en voormalig voorzitter van FUCE, over hoe artificiële  intelligentie een impact heeft op humanistische waarden en hoe we daarmee om moeten gaan. Hij publiceerde (samen met Pierre Giorgini) ‘Vers une civilization de l’algorthme? Un regard chrétien sur un défi éthique’ (Bayard, 2021)

In een tweede sessie, ‘MYEurope’ op woensdag 3 juli, komen de studenten die deelnemen aan de zomerschool zelf aan het woord met hun hoop en vrees voor de toekomst van Europa. Dit panel wordt in goede banen geleid door professor Duits en culturele studies Peter Hanenberg, vice-rector voor onderzoek en innovatie en director van de CADOS Doctoral School van de Katholieke Universiteit van Portugal.

Schrijf je hier in voor de publieke sessies.

FUCE

Europese Federatie van Katholieke Universiteiten

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen