Op weg met Ignatius

Online boekvoorstelling op 10 maart 2022

Op weg met Ignatius is de neerslag van een interview met Pater Generaal Arturo Sosa sj, de algemeen overste van de jezuïeten. De Spaanse journalist Darío Menor wist Sosa te strikken voor een uitzonderlijk en openhartig gesprek. Sosa vertelt over de stichter van de Sociëteit, Ignatius van Loyola, en hoe hij door hem wordt geïnspireerd. Hij heeft het over zijn persoonlijke levensweg, maar ook over hedendaagse kwesties zoals armoede en klimaatverandering. Ook de uitdagingen in de Kerk en binnen de Sociëteit gaat hij niet uit de weg.

Het boek bevat geen complexe theologische concepten, maar geeft eerder het innerlijke zoeken weer waartoe iedereen uitgenodigd wordt. Elk hoofdstuk wordt overigens afgesloten met een reeks vragen waarover men individueel kan reflecteren of uitwisselen in groepjes. Het boek laat ons op weg gaan met Ignatius.

De aanleiding voor de uitgave van dit boek is het Ignatiusjaar: wereldwijd wordt van mei 2021 tot en met juli 2022 de 500e verjaardag van de bekering van Ignatius gevierd. Het begon met een kanonskogel
De Nederlandse vertaling kwam tot stand door GCL*-leden uit Vlaanderen en Nederland: Pascal Calu sj, Ginette Van Bogaert, Jan Stuyt sj, Cees Aldewereld en Cecilia Vanneste.

* GCL staat voor Gemeenschap van Christelijk leven. Dat zijn kleine groepjes die geregeld samenkomen om uit te wisselen over geloof en samenleving, geïnspireerd op de Ignatiaanse spiritualiteit.

Het Regiobestuur van de jezuïeten van de Europese Lage Landen, UCSIA, uitgeverij Halewijn, GCL Vlaanderen en GCL Nederland.

Verder lezen

Op weg met Ignatius

Op weg met Ignatius

Arturo Sosa sj

In dit boek voert Arturo Sosa geen geleerd betoog over spiritualiteit of sociologie. Het is eerder een uitnodiging om de dingen ‘innerlijk te voelen en te smaken’. Het is een boek dat tracht je te helpen groeien, beginnend daar waar je je bevindt, geleid door de Heer en stap voor stap vooruit. Je vindt er gedachten in over de wereld van vandaag, de Kerk en de Sociëteit van Jezus, alsook suggesties voor bezinning en gebed.

Arturo Marcelino Sosa Abascal is priester en politicoloog. Sosa is sinds 2016 generaal-overste van de Sociëteit van Jezus.

Het boek (€26,50) is verkrijgbaar tijdens de boekvoorstelling, bij uw lokale (liturgische) boekhandel of via de webshop van Halewijn Uitgeverij.

Partners

IgNAN

IgnAN

Ignatiaans Apostolisch Netwerk, Nederland en Vlaanderen

GCL

Gemeenschap voor Geestelijk Leven
Voor mensen onderweg

Regiobestuur ELC

Regiobestuur ELC

Sociëteit van Jezus - Regio Europese Lage Landen

Uitgeverij Halewijn

uitgever van religieuze boeken

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen