Wat of wie wil ik worden?

studiekeuzetraject

Hoe kies ik de juiste studierichting? Dat is de belangrijkste vraag voor laatstejaars in het secundair onderwijs. De Studio en UCSIA zetten een traject op van drie halve dagen dat leerlingen wil begeleiden in het maken van de ‘juiste’ keuze – een moeilijk vraagstuk voor iedereen.

In de bestaande begeleidingstrajecten staat het informeren over het aanbod van studierichtingen en beroepen centraal. Dit traject focust op de persoonlijke verlangens en gevoelens bij het maken van keuzes. De leerlingen worden uitgenodigd om in workshops en interviews met vrienden en familie te onderzoeken waar hun passie ligt en welke beroepsrichtingen het beste aansluiten bij hun persoonlijkheid.

De methodiek vertrekt vanuit de traditie van de jezuïeten. Jezuïet Nikolaas Sintobin sj schreef er een boek over: ‘Vertrouw op je gevoel: leren keuzes maken met Ignatius van Loyola’.

De Studio werkt hiervoor samen met UCSIA in het kader van het stadsfestival Barokke Influencers dat in 2023 plaatsvindt in Antwerpen. Nikolaas Sintobin sj en Kaat Somers van UCSIA werken samen met de huisartiesten en de ploeg van De Studio.

Wanneer?

23 januari 2023
6 februari 2023
10 maart 2023

Waar?

De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen

Inschrijven

Dit is een gesloten event.
Het traject is volgeboekt!

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen