Hoe kan pastoraat de mentale gezondheid van jongeren ondersteunen?

VUHP-seminarie

Waarmee worstelen jongeren vandaag en hoe kunnen pastores hen daarin nabij zijn? Het VUHP-seminarie voor universiteits- en hogeschoolpastores staat in 2024 in het teken van mentaal welzijn bij jongeren. Sprekers Serena Saliba (KU Leuven),  Stephan Claes (KU Leuven) en Ronny Bruffaerts (UPC-KU Leuven) reiken inzichten aan vanuit de pastoraaltheologie en psychologie.

VUHP staat voor Vlaams Universiteits- en Hogeschool Pastoraat, en verenigt alle pastorale verantwoordelijken van de Vlaamse universiteiten en katholieke hogescholen. Samen met UCSIA organiseert VUHP sinds 2004 een tweedaags seminarie voor pastores, dat tegemoet komt aan de wensen en noden die leven binnen het hoger onderwijs. Hiermee versterken we het netwerk van universiteits- en hogeschoolpastores, en creëren we kansen voor een hun verdere professionalisering door volop in dialoog te gaan met onze tijd en cultuur.

Organisatoren

VUHP

VUHP

UCSIA

UCSIA

Wanneer?

18 januari 2024, 9.30 – 22.00 uur
19 januari 2024, 9.30 – 12.00 uur

Waar?

Oude Abdij Drongen
Drongenplein 27, Drongen

Inschrijven

Deelname is gratis en voorbehouden aan VUHP-leden, pastors, pastorale medewerkers en pastoraal geëngageerde lectoren aan hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en Nederland.

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen