Van 25 augustus tot 1 september 2019 brengt UCSIA jonge academici, doctorale studenten en internationale experts samen tijdens onze jaarlijkse zomerschool over religie, cultuur en maatschappij. Het thema van deze editie is religie en mobiliteit. Wilt u kennis maken met het thema? Dat kan tijdens de twee publieke lezingen met sprekers dr. David Henig (Universiteit Utrecht) en dr. Jayeel Serrano Cornelio (Ateneo de Manila University) op 27 en 29 augustus 2019.

Reorienting the ‘Balkan Route’

Islam, Education and (Post-) Cold War Genealogies of Mobility on the fringes of West Asia

David Henig werpt een kritische en uitdagende blik op de vaak eenzijdige beeldvorming van ‘de Balkanroute’ als een bron van mensensmokkel en broeihaard van radicalisering. Henig wijst op de aanwezigheid van culturele mobiliteit en culturele intimiteit binnen deze regio en pleit voor aandacht voor educatie als een vehikel voor culturele circulatie in de Balkan en West-Azië en de empowerment van actoren binnen een transregionale wereld.

David Henig is hoogleraar sociale en gedragswetenschappen en culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht.

Respondent: Marnix Beyen is historicus aan de Universiteit Antwerpen en specialist in de geschiedenis van het Vlaams-nationalisme.

David Henig

David Henig

Universiteit Utrecht

Wanneer?

27 augustus 2019
18.00 – 20.00 uur

Waar?

Universiteit Antwerpen – Hof van Liere
F. de Tassiszaal
Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen

Inschrijven

Deelname is gratis.
Gelieve vooraf online in te schrijven.

Christianity and Duterte’s War on Drugs in the Philippines

Jayeel Serrano Cornelio houdt de Filipijnse religieuze context in het licht van president Dutertes repressieve regime. Hij baseert zich op interviews met prominente leiders en nationale religieuze actoren die uiteenlopende standpunten verkondigen op het vlak van geloof en criminaliteitsbestrijding.

Jayeel Serrano Cornelio is als hoogleraar en directeur van het Development Studies Program verbonden aan de Ateneo de Manila University.

Respondent: Angie Heo is hoogleraar antropologie en sociologie van religie aan de Divinity School, University of Chicago.

Jayeel Serrano Cornelio

Jayeel Serrano Cornelio

Ateneo de Manila University

Wanneer?

29 augustus 2019
18.00 – 20.00 uur

Waar?

Universiteit Antwerpen – Hof van Liere
F. de Tassiszaal
Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen

Inschrijven

Deelname is gratis.
Gelieve vooraf online in te schrijven.

Universiteit Antwerpen – Hof van Liere

Universiteit Antwerpen – Hof van Liere
Stadscampus
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

De ingang naar het Hof van Liere bevindt zich schuin tegenover het kantoor van UCSIA.

 

 

Om zalen de Tassis, Dürer en Prentenkabinet te bereiken, ga je de gebouwen van de stadscampus binnen via de hoofdingang in de Prinsstraat 13. Vervolgens steek je het kleine binnenplein over. In de doorgang naar de grote binnentuin, neem je de deur op de linkerkant en ga je vervolgens de trap op. De zalen “de Tassis” en “Dürer” bevinden zich op de tweede verdieping. Het “Prentenkabinet” vind je op de eerste verdieping.

Mensen die wat moeilijker te been zijn, kunnen de lift nemen. In de doorgang naar de grote binnentuin, neem je dan de rechtse deur in plaats van de linkse, de lift bevindt zich een eindje verderop op uw rechterkant.

Om zalen Elsschot en Gresham te bereiken, neemt u de ingang in Prinsstraat 13B (dezelfde ingang als Restaurant Universiteitsclub). Neem de trap tot aan de tweede verdieping.

Met de fiets

Fietsostrade naar Antwerpen

Antwerpen heeft geïnvesteerd in veilige lange-afstandsfietsroutes naar het centrum van Antwerpen. Meer info op de website Slim naar Antwerpen.

Fietsenstalling

Op de campus is in totaal fietsenstalling voor bijna 1000 fietsen voorzien, verspreid over de verschillende gebouwen. Vind de dichtstbijzijnde fietsenstalling op de plattegrond van de stadscampus.

Velo

Het publieke fietsdeelsysteem van de stad Antwerpen ‘Velo’ is de oplossing voor je korte verplaatsingen binnen de Singel. De dichtstbijzijnde Velostations bij de campus vind je op het Mutsaardplein, in de Keizerstraat, op de Ossenmarkt, op de Paardenmarkt, in de Lange Nieuwstraat en aan het Hessenhuis.

 

Met het openbaar vervoer

Trein

Het Centraal Station van Antwerpen ligt op ongeveer een kwartier wandelen.

Met een abonnement op de Velo deelfietsen neem je een fiets aan het Centraal Station, en parkeer je 5 minuutjes later de fiets aan de Ossenmarkt, Paardenmarkt, Mutsaardplein, Keizerstraat of Lange Nieuwstraat.

Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplanner.

Bus en tram

Bus 17 stopt aan de Paardenmarkt (halte Hessenbrug).

Tram 7 stopt ter hoogte van de Keizerstraat.

Tram 24 en tram 11 stoppen in de Lange Nieuwstraat (halte Sint Jacob).

Rooseveltplaats ligt op ongeveer tien minuten wandelen. Dit is een knooppunt voor zeer veel bus- en tramlijnen.

Plan je route en raadpleeg de dienstregeling op de website van De Lijn.

Park & Rides

Langs de verschillende invalshoeken van de stad liggen P+R-zones waar je je auto de hele dag gratis kan parkeren. Het zijn ideale locaties op een paar kilometer van de campus om over te stappen op de bus of de tram. Je kan ook je (vouw)fiets meenemen in de koffer.

Meer info info vind je op de website van Stad Antwerpen.

 

Met de auto

Wegenwerken

Omwille van verschillende wegenwerken, is de Antwerpse binnenstad niet vlot bereikbaar met de wagen. Daarom raden we u aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen of gebruik te maken van één van de Park & Rides.

Komt u toch met de wagen? Informeer u dan zeker vooraf op www.slimnaarantwerpen.be.

Bovendien bevindt de stadscampus zich in een rode parkeerzone. Dit wil zeggen dat je aan de kant van de weg maximum drie uur en enkel betalend kunt parkeren. (1ste uur: € 1,60 / 2de uur: + € 2,70 / 3de uur: + € 3,80). Deze tarieven gelden tussen 9u en 22u van maandag tot en met zaterdag.

Er zijn enkele publieke betaalparkings op wandelafstand. Volgende parkings liggen in de buurt van de stadscampus:

Parking Antwerp Shopping
Molenbergstraat 7, 2000 Antwerpen
Wandelafstand:  500 m | 6 min

Parking Sint-Jacob
St-Jacobsmarkt 81-83, 2000 Antwerpen
Wandelafstand:  550 m | 7 min

Parking ‘t Stad
Eikenstraat 9, 2000 Antwerpen
Wandelafstand:  600 m |7 min

Parking Shopping Meir
Korte Klarenstraat 10, 2000 Antwerpen
Wandelafstand:  550 m |  7 min

Parking Meir
Eiermarkt 33-35, 2000 Antwerpen
Wandelafstand: 750 m | 10 min

Wil je er graag bij zijn? Schrijf dan snel in!

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen