Jubileumjaar van de Opleiding Vredeseducatie

Vlechtsculptuur in UAntwerpen markeert tien jaar Opleiding Vredeseducatie

Vlechtwerk in de binnentuin van de Universiteit AntwerpenIn de grote binnentuin van het Antwerpse Hof van Liere, het hart van de UA-Stadscampus – Prinsstraat 13, staat sinds eind december een metershoge en -brede vlechtsculptuur gemaakt met wilgentakken. Deze constructie werd door vrijwilligers opgebouwd om het jubileumjaar van de Opleiding Vredeseducatie gepaste luister en meer rucht- en zichtbaarheid te geven.

Bezoekers kunnen plaatsnemen op één van de banken in en om het vlechtwerk en ’s avonds zorgt de aangepaste verlichting voor een gezellige sfeer. De idee van het vlechtwerk is om verbinding te maken: de vrijwilligers, de passanten en de bezoekers worden uitgenodigd elkaar hier te ontmoeten. De sculptuur die het vredeswerk visualiseert, heeft zo ook een sociale functie en is alle dagen (behalve zondag) vrij toegankelijk van 09.00 tot 21.00.

Op zaterdag 8 februari 2020 vindt in aula C. 204 van de UA-Stadscampus de academische opening plaats van het jubileumjaar met als gastspreker Dirk De Wachter: De kunst van het ongelukkig zijn. Tevens wordt Vredeswijzer 2 voorgesteld, een bundeling van voorbije lezingen en krijgt IDCO het VIA-logo voor ‘Vredes-actieve school’. Een receptie sluit de feestelijkheden.

De opleiding , een reeks van tien sessies aangevuld met een herfstsessie en een academische opening, biedt uiteenlopende en actuele thema’s die gericht zijn op sensibilisering en vorming inzake het bewaren en versterken van vrede en het geweldloos hanteren van conflicten.

 

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen