Hoopvol en ethisch leiderschap

Is hoopvol leiderschap een meerwaarde voor de onderneming?

webinar op 26 mei 2021

De leerstoel Economie van de Hoop & The Hope Project (ILSE), het SPES-forum & UCSIA stellen in het webinar ‘Hoopvol & ethisch leiderschap’ de vraag centraal of hoopvol leiderschap een meerwaarde kan bieden voor de onderneming. Op 26 mei zal Steven van den Heuvel (ILSE), academisch expert inzake ethisch leiderschap, het belang schetsen van een hoopvol en ethisch klimaat binnen een organisatie. Om de brug te slaan tussen de theorie en de onderneming laten we Bart De Smet aan het woord, vandaag voorzitter van Ageas en hiervoor CEO van deze Belgische verzekeraar. Vanuit zijn ruime ervaring als hoopvol bedrijfsleider getuigt hij over de manier waarop bedrijfsleiders een hoopvol klimaat kunnen cultiveren binnen hun organisatie. Na de respons van student-ondernemer Anthony Longo (De Virtuele Mens) is er ruimte voor debat. Ingrid Verduyn van WaW jobs modereert.

Wie over hoopvol leiderschap spreekt, roept automatisch beelden op van Barack Obama, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela of Martin Luther King, om maar enkele historische voorbeelden te noemen. Stuk voor stuk voorbeelden van grote leiders die met moreel gezag hun volgers probeerden te motiveren om naar hun gewenste doelen toe te werken. Maar de enorme winst die door hoopvol leiderschap kan worden gecreëerd, is niet enkel op politiek vlak te vinden. Ook in de economie en het bedrijfsleven speelt hoopvol leiderschap een cruciale rol.

Hoog tijd dus om eens onder de loep te nemen wat dat hoopvol leiderschap precies is. Wat onderscheidt hoopvol leiderschap van andere vormen van leidinggeven? Hoe zorgt hoop precies voor een meerwaarde in mijn onderneming? En wat zijn naast de voordelen, de valkuilen waarvoor hoopvolle bedrijfsleiders moeten oppassen?

Bekijk het webinar

Leeshoek

Themacahier van de hoop

Organisatoren

Trends Leerstoel Economie van de Hoop

Leerstoel aan de Universiteit Antwerpen die werk maakt van een sociale, ecologische en zinvolle economie

UCSIA vzw

Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen

logo SPES-forum

SPES-forum

Spiritualiteit in economie & samenleving

logo-the-hope-project

The Hope Project

The Hope Project onderzoekt hoe hoop werkt en hoe het kan groeien in organisaties, communities en bij individuen.

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen