European Leadership Programme

ELP-proclamatie cohorte najaar 2021

Zaterdag 19 februari 2022

Het European Leadership Programme is een initiatief van het Jesuit European Social Centre. Het betreft een fellowship voor een 15-tal masterstudenten per semester, die deelnemen om hun leiderschapscapaciteiten in Europees internationaal beleid te ontwikkelen.

Het programma wil bijdragen tot de hervorming van het spirituele, sociale en politieke leven in Europa volgens de lange jezuïetentraditie van leiderschapsvorming.

UCSIA draagt bij tot het programma door de jurysessie voor de academische paperpresentatie aan Universiteit Antwerpen te houden en de diploma-uitreiking mee te organiseren. Sinds vorig jaar biedt het ook een stageplaats aan een deelnemer aan.

Voor deze zesde editie zal de keynotelezing gehouden worden door kardinaal Jean-Claude Hollerich SJ, aartsbisschop van Luxemburg en voorzitter van de Commissie van Bisschoppen van de Europese Gemeenschap COMECE.

Partners

JESC

Jesuit European Social Centre

ELP

European Leadership Programme

Leiderschapstraining in internationaal beleid zodat Europa's toekomstige leiders de wereld vorm kunnen geven in het algemeen belang.

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen