Leerstoel Vrede

UCSIA Leerstoel Vrede

De UCSIA Leerstoel Vrede 2022 wordt bekleed door Dr. Anatol Lieven

De UCSIA Leerstoel Vrede heeft als doel om de intellectuele reflectie over en het interdisciplinair onderzoek naar een nieuwe en stabiliere veiligheidsarchitectuur op Europees en globaal vlak te stimuleren. De Leerstoel doet dit tegen de achtergrond van tal van hedendaagse uitdagingen, zoals de klimaatcrisis, de oorlog in Oekraïne, de opkomst van China, India en andere landen, en het beperken van de verspreiding van nucleaire wapens. In het kader van de Leerstoel Vrede wordt een internationaal erkende wetenschapper uitgenodigd om zijn of haar ideeën te komen voorstellen in een publiekslezing en om een seminarie te leiden voor master- en doctoraatsstudenten.

De UCSIA Leerstoel Vrede is een initatief van UCSIA in nauwe samenwerking met het Departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Een stuurgroep zorgt voor intellectuele en strategische sturing.

De UCSIA Leerstoel Vrede 2022 wordt bekleed door Dr. Anatol Lieven, directeur van het Eurasia Program aan het Quincy Institue for Responsible Statecraft, een belangrijke denktank in Washington DC.

Wanneer?

Dinsdag 11 oktober 2022
19.00 – 20.30 uur
Woensdag 12 oktober 2022
9.00 – 10.00 uur

Waar?

Universiteit Antwerpen – Stadscampus
Gebouw R
Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Inschrijven

Je kan gratis deelnemen.
Meer informatie over de inschrijvingen
vind je op de Engelstalige webpagina.

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen