European Leadership Programme

Ontmoet onze ELP-Fellow

Divin-Luc Bikubanya

UCSIA verwelkomt Divin-Luc Bikubanya die het team vervoegt voor het komende jaar als fellow van het European Leadership Programme. UCSIA ondersteunt dit programma al vijf jaar door de tweejaarlijkse paper presentatie jury voor de fellows aan de Universiteit van Antwerpen te organiseren en de diploma-uitreiking in Brussel te sponsoren. Sinds vorig jaar voorzien we ook een stageplaats voor een fellow. Dit jaar doen we dat door, in samenwerking met USOS, de Universitaire Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking, een werkervaring aan te bieden aan een fellow uit het zuiden.

Divin-Luc Bikubanya is afkomstig uit Congo, meer bepaald uit de oostelijke provincie Kivu, die wordt geteisterd door oorlog. Hij behaalde een bachelor-diploma in landbouweconomie aan de Katholieke Universiteit van Bukavu. Hij deed onderzoek in de mijnsector bij het ‘Centre d’Expertise en Gestion Minière’ (CEGEMI) van dezelfde universiteit, waarna hij in 2021 een masterdiploma ‘Globalisation and Development’ haalde aan het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid (IOB) van de Universiteit van Antwerpen met een thesis over de arbeidscondities van mijnwerkers in Oost-Congo.

Divin-Luc Bikubanya

Je kan Divin-Luc aan het woord horen in een paneldebat georganiseerd door USOS en 11.11.11 in De Cinema in Antwerpen op 4 mei (aanvang om 19h30) na de vertoning van de film ‘L’empire du silence’ van Thierry Michel. Voor meer informatie en inschrijving zie hier.

Partners

ELP

European Leadership Programme

Leiderschapstraining in internationaal beleid zodat Europa's toekomstige leiders de wereld vorm kunnen geven in het algemeen belang.

IOB

instituut voor economische, politieke en sociale aspecten van ontwikkelingsbeleid en -beheer

USOS

Universitaire Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen