Islamitisch religieus onderwijs in Europa

online boekvoorstelling (in het Engels) op dinsdag 18 mei 2021

Islamic Religious Education in Europe

UCSIA organiseert samen met het Centrum Pieter Gillis en het Interuniversity Centre for Education Law, een conferentie ‘Education of Islam – Islam in Education in Europe’ in maart 2022.

Dit initiatief is geïnspireerd op het boek Islamic Religious Education in Europe. A Comparative Study, dat binnenkort wordt gepubliceerd met bijdragen van onderzoekers uit 14 landen.

In aanloop tot de conferentie, grijpen we de verschijning van het boek aan om het thema te laten belichten door twee van de auteurs:

  • Martin Rothgangel, Hoofd van het Instituut voor Religieonderwijs van de Faculteit Protestantse Theologie van de Universiteit van Wenen, zal een lezing geven over Islamic Religious Education in Europe and European Recommendations as Mutual Challenges.
  • Abdullah Sahin, lector in islamietisch onderwijs aan het Departement voor Onderwijswetenschappen van de Universiteit van Warwick, zal aansluitend een uiteenzetting geven over Islamic Education within the Muslim Minority Context of Europe: Pedagogy, Politics, and Future Directions.

Wanneer?

Dinsdag 18 mei 2021
17.00 – 18.30 uur

Inschrijven

Deelname is gratis.
Vergeet niet om online in te schrijven.

UCSIA

Koningstraat 2
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60

Voorlopige locatie tijdens de renovatiewerken:
Blindestraat 14, 2000 Antwerpen